İmplant tedavisinde mutlaka uyulması gereken kurallar

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin, implant rehabilitasyonu ile alakalı merak edilenleri anlattı. Uzman Dr. Osman Çetin, implantın hastanın dişlerini kaybettiği takdirde bölgedeki beceriksizliğin giderilmesi için yapılan materyal olduğunu söyledi.
Dr. Çetin, implant rehabilitasyonunun uygulanması için hastanın çene yapısının ergonomik olması ve implant yapılırken yandaki dişlere hasar gelmeyecek biçimde müdahale edilmesi gerektiğini kaydoldu.
İmplant rehabilitasyonunda üst yaş hududunun olmadığını belirten Çetin, “İmplant rehabilitasyonunda hastanın genel sıhhati, sistemik rahatsızlığının olup olmaması ve kemik yapısının uygunluğu gibi etmenlere bakılmaktadır. Alt yaş hududu için ise hastanın kemik gelişimini bitirmiş olması gerekmektedir. Erkeklerde 18 bayanlarda 21-23 yaş grubuna denk gelmektedir. Daha alt yaş gruplarında implant rehabilitasyonu seçim edilmemektedir” diye konuştu.
İmplant rehabilitasyonunun sanıldığı kadar uzun sürmeyeceğine dikkat sürükleyen Dr. Çetin, ek cerrahi harekâtlar gerektirmeyen gidişatta 6-8 dakika sürdüğünü ifade etti.
Rehabilitasyon sürecinde yumuşak besinler harcanmalı
İmplant rehabilitasyonu sürecinde dikkat edilmesi gereken gidişatlara dikkat sürükleyen Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin, laflarını şöyle bitirdi: “İmplant uygulaması sonrası yumuşak, ılık yiyecekler seçim edilmeli. Sigara, içki ve gazlı meşrubatlardan uzak durulmalıdır. Rehabilitasyonu sürecinde uyulması gereken kaidelere dikkat edildiği sürece rastgele bir sızı ya da acı ile karşılaşılmayacaktır.”