Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uzman Dr. Ubeydullah Dalmış, güneş yanıklarına karşı uyardı

Uzman Dr. Ubeydullah Dalmış, güneş yanıklarına karşı uyardı
01.06.2020
353
A+
A-

  Dr. Ubeydullah Dalmış yaptığı açıklamada yaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle açık tenli kişilerde, bebek ve çocuklarda güneş yanığı riskinin diğer kişilere oranla daha fazla olduğunu belirterek, güneş ışığının en yoğun olduğu saatler olan 10:00-15:00 saatleri arasında bu kişilerin mümkün mertebe evde kalması gerektiğini söyledi.

  Güneş yanığı olan kişide ilk birkaç saat herhangi bir belirtinin görülmediğini belirten dermatolog, ortalama 6 saatte belirtilerin başladığını ve 24-36 saatte çok belirgin hale geldiğini söyledi. Deride kızarıklık, hassaslık ve normal üstü sıcaklığın oluşabileceğini belirten Dalmış, deride içi su dolu kabarcıkların (bül) oluşabileceğini de sözlerine ekledi.
 

Güneş yanığı neticesinde meydana gelen ağrıyı hafifletmek için 15-20 dakika süreyle soğuk kompres uygulamasının ve ıslak pansumanların ağrıyı dindirme konusunda oldukça etkili bir yöntem olduğu belirtildi. Ayrıca cilde nemlendirici kremlerin uygulanmasının da kızarıklıkların hızlıca iyileşmesi konusunda etkili olduğu bildirildi.
 

Hassas cilde sahip kişilerin ve güneş ışınlarına karşı alerjisi olan bireylerin kendilerini koruma konusunda çok dikkatli olması gerektiğini belirten Dr. Ubeydullah Dalmış, bu kişilerin güneşin yoğun olduğu günlerde ve güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmaması gerektiğini belirtti.
 

Ayrıca halk arasında yanlış bilinen bir nokta olan güneş yanığına buz uygulamasından da hastaların kaçınması gerektiğini belirten Dalmış, soğuk kompres ve pansumanın yeterli olacağını, şiddetli ağrılarda ise hekim kontrolünde ilaç alınabileceğini söyledi
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.