Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Selçuklu Mimarisi Çeşnigir’e Ziyaretçi Akını

Selçuklu Mimarisi Çeşnigir’e Ziyaretçi Akını
30.06.2020
349
A+
A-

Kızılırmak Nehri üzerinde Büyük Selçuklu Devleti zamanında yapılan tarihi Çeşnigir köprüsü ve kanyonu turizme kazandırıldı.

Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında yenileme çalışmaları devam eden Kırıkkale’deki Çeşnigir Köprüsü ve kanyonuna binlerce ziyaretçi akın ediyor.

Çeşnigir Köprüsü ve Büklükale mevkisindeki henüz yenileme çalışmaları tamamlanmasa da ziyaretçiler tarih mekanı ziyaret etmekten vazgeçmiyor.

Kırıkkale Valiliği tarafından turizme kazandırılan tarihi alanda yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük çoğunluğu seyir teraslarında ve köprüde hatıra fotoğrafı çekerken bazıları da olta balıkçılığı yapıyor.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, yüzde 90 ’ı tamamlanan proje kapsamında yapımı devam eden ulaşım, yürüyüş ve bisiklet yolu ile seyir terası ve kamp alanlarında incelemelerde bulundu.

Kente değer katacak proje ile ilgili konuşan Sezer, tarihi alana ilginin yoğun olduğunu açıkladı.

Vali Sezer, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

 “Burası ne tarafına bakarsanız bakın hem doğa hem de tarihin iç içe olduğu bir bölge. Bir taraftan Kızılırmak deltası, karşı tarafta Büklükale, Hititlerin önemli yerleşimlerinden bir alan. Diğer tarafta Selçuklular döneminde yapılmış ve halen ayakta duran muhteşem bir alan. Burası da Köprüköy sınırları içerisinde bulunan doğal yapısıyla içinde barındırdığı kuş çeşitliliğiyle Türkiye’de ender rastlanan bölgelerimizden bir tanesi. Geçen sene başlattığımız proje çerçevesinde burada 500 dönüm alanda buranın turizme kazandırılması faaliyetleri devam ediyor. Yaklaşık 10 kilometrelik yürüme alanı, nehir kenarlarında seyir terasları, dinlenme alanları, balık tutulabilecek alanlar, peyzaj çalışmalarıyla beraber yine aynı şekilde cam seyir terası ile beraber proje tamamlanma aşamasına geldi” dedi.”Bütün vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz”

10 binlerce kişinin buraya geldiğini belirten Sezer, restorasyonun yakın zamanda tamamlanacağını belirtti. Vali Sezer, “Şimdiden 10 binlerce misafirimizi burada ağırlama imkanımız oldu. Burada hem kafeteryalarımızla hem çocuk oyun alanlarıyla bisiklet binme alanlarıyla hem konum itibariyle Ankara’ya çok yakın bir yer hem de buradaki birçok şehrin geçiş noktasında olması hasebiyle de önemli bir yer. İnşallah tamamen bitirerek burada vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Burada 1 saatlik ve yarım saatlik kısa ve uzun tekne turları olacak. Burası aynı zaman da su havzası olduğu için burada güneş enerjisi ile çalışan doğayla barışık bir malzeme kullanıyoruz. Buradaki kullandığımız rekreasyon alanlarında kullandığımız malzemeler hem de nehir de kullanacağımız tekneler bu şekilde dizayn edildi. Bütün vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Spor yapmak isteyen, doğanın tadına varmak isteyen, tarih görmek isteyenlerin gelmesini istiyorum” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Aizanoi Antik Kenti'nde Tiyatro İle Stadyum Restore Ediliyor

Aizanoi Antik Kenti’nde Tiyatro İle Stadyum Restore Ediliyor

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.