Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Microsoft Dijital Nezaket Araştırması’na göre, Türkiye en çok gelişim gösteren 5. ülke

Microsoft Dijital Nezaket Araştırması’na göre, Türkiye en çok gelişim gösteren 5. ülke
24.02.2021
325
A+
A-
Microsoft ’un 2016 yılından beri her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği Dijital Nezaket Araştırması ’nın 2020 yılına ait sonuçları açıklandı. Yapılan araştırmaya göre, insanların dijital platformda gösterdikleri nezaketin geçen senelere göre artış gösterdiği, ancak yine de her 10 kişiden 4 ’ünün siber zorbalığa maruz kaldığı tespit edildi. 30 ’u aşkın ülkeden 58 binden fazla kişiyle yapılan araştırma, pandemi nedeniyle herkesin daha çok dijital platforma yöneldiği bu dönemde daha fazla ilgi gördü. Microsoft, Dijital Nezaket Araştırması kapsamında binlerce kişiye dijital platformlarda ne kadar zaman geçirdiklerini, nezaket kurallarına ne kadar uyduklarını ve hem iş hem de günlük hayatla alakalı siber zorbalığa maruz kalıp kalmadıklarını sordu.
Araştırma sonucunda, 2020 yılında nezaket konusunda ilerleme kaydeden Türkiye, en çok gelişim gösteren 5. ülke oldu. Nezaket konusunda en başarılı ülkeler sırasıyla Hollanda, Birleşik Krallık, ABD, Singapur ve Tayvan oldu. dijital siber Türkiye ’deki kullanıcıların  yüzde 68 ’i, 2020 yılı içerisinde dijital platformda rahatsız edici olaylarla karşılaştıklarını, bu olayların başında trollemenin geldiğini belirtti. Ülkemizde trollemekten sonra en çok rahatsız eden diğer paylaşımlar, cinsel içerikler oldu. Dijital Nezaket Araştırması kapsamında yapılan görüşmelerde, her 8 kişiden 1 ’i, iş yerinde çalışma arkadaşları, yöneticileri ve müşterileri tarafından siber zorbalığa maruz kaldığını ifade etti. Üstelik, siber zorbalığa maruz kalan insanların yüzde 60 ’ı bu durumu yetkililere bildirmekten çekiniyor ve yüzde 38 ’i de bu zorbalığın hem dijital platformda hem de iş ortamında gerçekleştiğini söylüyor.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.